Opel LPG – Technology & Safety
Opel ecoFLEX

Tehnologija ecoFLEX

Za čistejše okolje: linija ecoFLEX je del Oplove inovativne, ekološko usmerjene tehnologije

Odkrjite okolju prijaznejše konvencionalne motorje
Opel ecoFLEX

Trajnostna mobilnost

Tehnologije, ki varujejo okolje in omogočajo varčno porabo goriva.

Kako lahko zmanjšamo vaš ogljični odtis?

TEHNOLOGIJA IN VARNOST.

Ker cene goriv stalno nihajo, ekološka zavest pa nezaustavljivo raste, nudimo voznikom, ki želijo znižati stroške in prispevati k ohranjevanju okolja, privlačno alternativo v obliki naših modelov LPG s pogonom na utekočinjen naftni plin. Temeljne prednosti vseh tovarniško opremljenih vozil so nove tehnologije in celovita varnost.

Enlarge

Najboljši primer kakovosti

Utekočinjen naftni plin je zmes ogljikovodikov, predvsem propana in butana. Utekočinjen je pri razmeroma nizkem tlaku, približno 5–10 barov, in v tekoči obliki shranjen v posodi za utekočinjen naftni plin. To prinaša znatne prednosti, ker v tekočem stanju zasede samo 1/260 prostornine v primerjavi s plinastim stanjem. To omogoča shranjevanje relativno velike količina energije v razmeroma majhni posodi v vozilu. Zahvaljujoč izdelovalcu originalne opreme in njegovemu popolnemu jamstvu za izdelek lahko zagotovimo visoko kakovost. Zato vam nakup vozila z motorjem na utekočinjen naftni plin prinaša znatne koristi. Motor je prilagojen posebnim zahtevam delovanja na utekočinjen naftni plin. Posebni ventili in vložki zagotavljajo vzdržljivost in kakovost, ki jo pričakujete od Oplovega inženiringa.


Enlarge

Zajamčena varnost

Zaradi visokih standardov preizkusnih postopkov z obsežnim testiranjem in preizkusi trčenja lahko ponudimo celovit in brezskrben koncept pogona na utekočinjen naftni plin. Tako je sistem za avtoplin Opel LPG pri trčenju avtomobila v celoti zaščiten, saj je optimalno vgrajen v varnostno strukturo vozila. Robusten, jeklen rezervoar je zasnovan za namestitev v prostor za rezervno kolo; z izjemo Zafire Tourer in ADAMA so rezervoarji nameščeni pod dnom vozila. Seveda lahko povsem varno zapeljete tudi v podzemno parkirno hišo. Tako boste prejeli avtomobil s pogonom na avtoplin z zelo kakovostno sodobno tehnologijo, ki ste jo navajeni od Opla – vključno z vzdržljivostjo, jamstvom proizvajalca in največjo možno varnostjo. Zaradi prirejenih ventilov in ležišč ventilov zagotavljajo tovarniško opremljeni modeli Opel LPG dolgo življenjsko dobo motorja.