Opel LPG
Opel ecoFLEX

Tehnologija ecoFLEX

Za čistejše okolje: linija ecoFLEX je del Oplove inovativne, ekološko usmerjene tehnologije

Odkrjite okolju prijaznejše konvencionalne motorje
Opel ecoFLEX

Trajnostna mobilnost

Tehnologije, ki varujejo okolje in omogočajo varčno porabo goriva.

Kako lahko zmanjšamo vaš ogljični odtis?

TRAJNOSTNI RAZVOJ IN UČINKOVITOST.

Naša vozila s pogonom na avto plin ponujajo prednosti za okolje in za vas. Manjši izpust CO2 koristi tudi vam. Pri vožnji teh modelov ne uživate le v varni in čisti tehnologiji, ampak tudi v manjših stroških.

Za okolje

Za našo najnovejšo generacijo vozil s pogonom na avtoplin (UNP oz. LPG) smo opravili znatno optimizacijo programske opreme enote za nadzor motorja in sistema LPG, tako da oba elementa bolje komunicirata med seboj. Motor lahko enostavno preklaplja med pogonom na avtoplin in pogonom na bencin ter se prilagodi vrsti goriva, ki jo uporablja. To pomeni, da motor deluje bolj učinkovito. Emisije CO2 so v načinu pogona na avtoplin (LPG) do 15 odstotkov manjše kot pri običajnih bencinskih motorjih. Motor deluje praktično brez emisij trdih in sajastih delcev v obliki drobnega prahu. Ko vozite eno izmed naših vozil s pogonom na utekočinjen naftni plin, imate zato eno skrb manj.


Vozite ceneje – uživajte dlje

S proizvodnjo modelov ecoFLEX LPG ponujamo privlačno alternativo za stroškovno učinkovito vožnjo. Utekočinjen naftni plin je najbolj dostopno alternativno gorivo na svetu. Leta 2013 je število črpalk v Evropi že preseglo 40.000. Odvisno od modela znaša skupni doseg s posodo za utekočinjen naftni plin in posodo za bencinsko gorivo med 1100 in 1700 km, v načinu delovanja samo na utekočinjen naftni plin pa med 400 in 650 km. V nekaterih državah so stroški za gorivo pri vožnji samo samo na utekočinjen naftni plin lahko tudi do 40 odstotkov nižji. Zaradi manjšega izpusta CO2 so v številnih državah na voljo državne subvencije v obliki nižjega davka. V Nemčiji je dajatev za uporabo cest za modele s pogonom na utekočinjen naftni plin veliko nižja od dajatev za uporabo cest za vozila z bencinskim motorjem. Poleg tega v Nemčiji do konca leta 2018 velja še davčna olajšava, ki zagotavlja nižjo ceno utekočinjenega naftnega plina.