Oplova trajnostna mobilnost – običajni pogonski sistemi
Običajni pogonski sistemi – modeli ecoFLEX

Paleta modelov ecoFLEX

Prijazni do okolja in vaše denarnice.

Oglejte si Oplovo paleto modelov ecoFLEX

NA POTI V ZELENO PRIHODNOST.

Prvi avtomobil s standardno vgrajenim katalizatorjem v Nemčiji, prvi avtomobil s porabo pod štirimi litri na svetu, prvi dizel v skladu z zahtevami emisijskega standarda Euro 4: vedno smo imeli vodilno vlogo pri skrbi za vašo dobrobit in za okolje. Pot v prihodnost ni le dolgoročni razvoj alternativnih pogonskih sistemov in trajnostnih rešitev, temveč tudi kratkoročni nenehni razvoj rešitev za zmanjšanje porabe in izpustov, ki jih lahko uvajamo že sedaj.

 

Za doseganje tega cilja smo razvili okolju prijazne tehnologije, kot so sistem Start/Stop, motorji z manjšo delovno prostornino in obširna paleta naših varčnih različic ecoFLEX.Enlarge

Tehnologija BlueInjection - še večja učinkovitost z manj emisijami

Sistem BlueInjection zmanjša izpuste dušikovih oksidov (NOx) dizelskih motorjev tako, da izpolnjuje stroge emisijske standarde Euro 6. Sistem BlueInjection nestrupeno raztopino AdBlue brez barve in vonja (prav tako imenovano tekočino za izpušne pline dizelskih motorjev DEF), ki je shranjena v pomožnem rezervoarju, vbrizgava v katalizator, kjer se NOx v izpušnem plinu razgradi v neškodljivo vodno paro in dušik.


Tehnologija za uporabo revne zmesi z zaporo NOx (LNT) brez vzdrževanja

Za doseganje zmanjšanja dušikovih oksidov (NOx) v skladu z zahtevami prihajajočega emisijskega standarda Euro 6 je Meriva 1.6 CDTI opremljena s tehnologijo za uporabo revne zmesi z zaporo NOx. Ta vključuje poseben katalizator, ki delce NOx kot goba vsrka v zaporo NOx. Ko je zapora zapolnjena z delci, sistem izvede regeneracijo z vbrizgom zelo majhne količine goriva.


Enlarge

Zmanjšajte stroške z varčnimi modeli ecoFLEX

Opel ima dolgo zgodovino razvoja trajnostnih rešitev. Prav zato lahko zdaj ponudimo veliko pametnih in inovativnih alternativ. Oznako ecoFLEX najdete na Oplovih modelih, ki omogočajo največje prihranke pri porabi goriva. Drugače povedano: v naši ponudbi modelov so to vozila z najmanjšo porabo in emisijami CO2.

 

Da bi ustregli vašim potrebam in željam, nudimo štiri vrste pogonskih sklopov. Naša celovita paleta modelov ecoFLEX vključuje varčne motorje na bencinski, dizelski in kombinirani bencinski/LPG pogon.


Enlarge

Manj je več: tehnologija zmanjševanja delovne prostornine

Načelo zmanjševanja delovne prostornine je preprosto: manjši motor mora opraviti delo večjega motorja. V praksi lahko stvari postanejo bolj zapletene: zaradi prevelikih zahtev lahko pride do preobremenitve motorja. To preprečujemo z nenehnim uvajanjem najsodobnejših tehnologij. Tako na primer variabilno krmiljenje ventilov in polnilni zbiralnik naših motorjev ECOTEC® zagotavljata izjemno zmogljivost ter zmanjšujeta porabo goriva in emisije.

 

Naši motorji s turbinskim polnilnikom so naslednji odličen primer pri zmanjševanju delovne prostornine: ventilni sklopi z manjšim trenjem, izpušni ventili z natrijevim polnilom, krajši bati in funkcija kratkotrajnega povečanja polnilnega tlaka zagotavljajo večjo moč in navor motorja ter manjšo porabo in emisije.


Enlarge

Iz mirovanja v gibanje: sistem Start/Stop

Ta izjemno učinkovita tehnologija, ki se nadvse izkaže pri mestnih vožnjah in prometu s pogostim ustavljanjem, deluje na preprost način: pri zastoju ali pred rdečo lučjo na semaforju se motor izklopi, ko izberete prosti tek in sprostite stopalko sklopke. Ko želite speljati, preprosto pritisnete sklopko in menjalnik premaknete v prestavo.

 

Zaradi varnosti in udobja klimatski sistem, servokrmiljenje in ojačitev zavor ostanejo vklopljeni, tudi ko je motor izklopljen


Rekuperacija energije pri zaviranju

Vsi motorji s sistemom Start/Stop so opremljeni tudi s posebnim sistemom za upravljanje energije, ki zajema kinetično energijo med vožnjo s potisnim hodom ali med zaviranjem in zagotavlja optimalno napolnjenost akumulatorja ter dodaten prihranek goriva in zmanjšanje emisij.


Enlarge

Indikator ekološke vožnje ecoFLEX Drive Assist

Indikator ekološke vožnje ecoFLEX Drive Assist vam pokaže, kdaj morate zaradi varčnosti prestaviti v višjo prestavo, hkrati pa ima še druge funkcije: prikazuje opremo, ki uporabi največ energije, in zgodovino porabe goriva za zadnjih 50 kilometrov. Ima tri podmenije, ki so prikazani na osrednjem zaslonu med merilniki.