Oblika – Oplov oblikovalski jezik
Opel | Uporabniški vmesnik HMI in sistem Infotainment

Uporabniški vmesnik HMI in sistem Infotainment

Prikaz najpomembnejših funkcij vašega pametnega telefona na zaslonu na dotik.

Sožitje avtomobila in pametnega telefona
Oplovo oblikovanje – inovacije

Inovacije

Spoznajte vse prednosti našega inovativnega duha.

Vstopite v svet novih rešitev
Opel – trajnostna mobilnost in okolju prijazne rešitve

Trajnostni razvoj

Tehnologije za varovanje okolja in varčevanje z gorivom.

Kako lahko zmanjšamo vaš ogljični odtis?

KIPARSKA UMETNOST, ZDRUŽENA Z NEMŠKO NATANČNOSTJO.

Kakovost vozila, ki ga vozite, si želite videti in občutiti. Prav zato si vedno prizadevamo, da bi bila vsaka podrobnost v vašem vozilu izpopolnjena tako z vidika oblike kot tudi glede uporabnosti. To je bistvo novega Oplovega oblikovalskega jezika, ki je povzet v geslu »združitev kiparske umetnosti in nemške natančnosti«.

 

Novi oblikovalski jezik gradi na dolgoletni tradiciji uspešnega Oplovega oblikovanja. Opel je bil prvo evropsko avtomobilsko podjetje, ki je oblikovalo in razstavljalo konceptna vozila. Prvo je bilo Experimental GT leta 1965. Oplov evropski center za oblikovanje, ki je v osrčju podjetja v Rüsselsheimu, sestavljajo tri oblikovalske skupine, razdeljene na področja zunanjosti, notranjosti in naprednega oblikovanja, ki z neposrednim sodelovanjem z vrhunskimi inženirji podjetja ustvarjajo sinergije. Oddelek za oblikovanje v Rüsselsheimu ima 350 zaposlenih, vendar še raste.

 

Na oddelku za oblikovanje zunanjosti inovativne zamisli snujejo v obliki dvorazsežnih skic, ki jih nato z računalniškim programom Alias pretvorijo v trirazsežne. Za razliko od večine tekmecev, pri katerih so skupine za oblikovanje modelov s programom Alias praviloma na inženirskem oddelku, je ta skupina del oblikovalskega oddelka, kar je po našem mnenju prednost.

 

Oddelek za oblikovanje notranjosti tesno sodeluje z oddelkom za oblikovanje zunanjosti in inženirskim oddelkom. Skrbi za barve in notranjo opremo, sestavne dele ter splošno kakovost in videz kabine.

 

Oddelek za napredno oblikovanje se ozira daleč v prihodnost (več kot 4 leta). Na tem oddelku razvijajo konceptna vozila in preizkušajo izvedbe naprednih oblikovalskih rešitev. Tako je ta oddelek zasnoval tudi vrata za Merivo.


Enlarge

Zunanjost

Bodite ponosni, da vas opazijo! S preoblikovanjem oblikovalskega jezika smo še dodatno okrepili čustveni vidik znamke Opel. Vznemirljiva napredna tehnologija in visoka zmogljivost avtomobilov se odražata v drznih, jasno začrtanih in tekoče izpeljanih potezah, ki jih še dodatno poudarjajo natančno oblikovana presečišča posameznih elementov.

 

Edinstvene oblikovne značilnosti, kot so poteze v obliki kril in rezil, poudarjajo dinamični značaj vozil. Končni rezultat je mišičasta in športna oblika vozil, ki pa je hkrati tudi elegantna.Enlarge

Notranjost

Oblikovanju notranjosti namenjamo še več pozornosti kot doslej, zato je vsaka podrobnost glede barv, materialov in izdelave podrobno preučena z vidika čustvenega vtisa in kakovosti. Izrazite oblikovne poteze zunanjosti so s popolnoma zaokroženo obliko kabine prenesene tudi v notranjost.

 

Tukaj lahko opazite skrbno oblikovane ergonomske rešitve in visokokakovostne materiale, ki so prijetni na dotik in dolgo ohranijo lep videz. Popolni spoji so brez ostrih robov. Vsaka podrobnost je premišljena, tako da zagotavlja veliko let uživanja.

 


Oplovo oblikovanje – mejniki

Mejniki

“Avtomobilska znamka lahko pridobi kupce in ohranja njihovo zvestobo več kot 110 let samo, če ji uspe ustvariti močne čustvene vezi,” pravi Mark Adams, podpredsednik za oblikovanje znamk Opel in Vauxhall. Opel je prvi center za oblikovanje v Rüsselsheimu ustanovil že v 30. letih prejšnjega stoletja. Odtlej je Opel postal znan po dobro oblikovanih avtomobilih in inovativnih tehnologijah. V nadaljevanju predstavljamo nekaj najpomembnejših oblikovalskih dosežkov.